Çocuğunuz için anlamlı isimler arıyorsanız, isim anlamları sitesi ile isimleri köken olarak ( Arapça, Kürtçe, Türkçe, Farsça ), kız, erkek, ve unisex isimler olarak size sunuyoruz. Bizzat bebek isimleri seçiminde sorun yaşayan bir bayan, bir anne olarak isim seçimi konusunda yaşadığım tüm zorlukları başkaları yaşamasın diye bu siteyi oluşturma kararı aldım. Dini isimler, eski Türk isimleri, kökenlerine göre isimler, 2007 ve 2008 yıllarının en popüler ve yeni, en güzel bebek isimleri toplanarak sitemizde isim rehberi olarak beğeninize sunulmuştur. Sizinde aklınıza gelen ilginç ve güzel isimler var ise bizimle paylaşabilirsiniz. İnsan yaratılışından bu yana gitgide yaygınlaşan anlamlari olan veya olmayan birçok çeşitlilikte isim arayışına girmiştir. İsim bulma işi bazen anlamları bazense dilsel kökenine göre seçilmeye başlanır oldu. Anne babaya “sen isim bul”, babada anneye “sen isim bul” der ve isim bulma işini içinden çıkılmaz bir hale sokar. Çocuk bir süre isimsizdir… Mevcut isim rehberi taranır ve bir isim listesi oluşturulur. Sözlükler taranır anlamları araştırılır, internetten sorgulama yapılır, soyisim ile uyumu netleştirilmeye çalışılır. Çoçuk hala isimsizdir… Kimi aileler İslami bebek isimleri üzerinde yoğunlaşır, peygamber isimleri, sahabe isimleri gibi isimler tercih edilir. Kimisi manalarından ziyade söylenişini ön plana koyar, Kürtçe,Türkçe vs farketmez. Herkesin bir tarzı vardır bebek isimleri konusunda… Sorun : isimleri ve anlamları…

14 Mayıs 2008 Çarşamba

Akça isminin anlamı

Akça isminin anlamı : 1. Oldukça ak, beyazca. 2. Eskiden kullanılan küçük gümüş para, nakit. 3. Temiz, saf, iyi niyetli kişi.


Akça isim kökeni : Türkçe


Cinsiyeti :Kız
Sizde bu ismin anlamıyla alakalı birşey biliyorsanız, isim ve anlamı ile alakalı bilginizi isimler sitemizde yayınlamamız için bize gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok: